Till toppen
Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig och för anonym statistik. - Läs mer - Dölj

Köpvillkor

Du som kund ska alltid känna dig trygg när du handlar hos Curapost. Därför erbjuder vi bara pålitliga betallösningar, och samarbetar med Trygg E-handel, för säker handel över Internet.

Integritet & personuppgifter

För att få handla på Curapost måste du vara 18 år eller äldre. Är du under 18 år måste målsman godkänna beställningen. Detta på grund av att omyndiga personer ej kan ingå avtal enligt svensk lag, och därmed inte ingå ett köpavtal.

När du beställer något från Curapost, och därmed godkänner köpvillkoren, samtycker du till att vi lagrar, hanterar och använder dina uppgifter i vår verksamhet. Curapost kommer aldrig överlåta eller sälja vidare uppgifterna till tredje part. All sparade uppgifter hanteras enligt bestämmelser i PUL. Curapost sparar inte några kreditkortsuppgifter.

All överföring av känsliga uppgifter mellan oss och våra kunder går via en säker anslutning för att ingen ska kunna komma över uppgifterna.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga uppgifter och/eller om kunden har betalningsanmärkningar. Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Skulle uppgifterna vara felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du kräva att dessa ska rättas till eller raderas.


Priser

Samtliga priser på hemsidan anges i svenska kronor inklusive moms. Momsen är enligt följande:

 • - böcker 6%
 • - kosttillskott 12%
 • - kläder/tillbehör/läkemedel/naturläkemedel 25%

Lägsta pris-garanti

Hos oss på Curapost ska du alltid kunna handla produkter till marknadens bästa priser. Vår lägsta pris-garanti innebär att vi krediterar mellanskillnaden på produkten du köpt hos Curapost, om du vid köptillfället hittat samma produkt billigare i någon annan svensk internetbutik.

För att utnyttja vår lägsta pris-garanti gäller följande:

 • Produkten måste finnas i lager hos konkurrenten vi matchar.
 • Produkten måste vara exakt samma produkt som finns i vår webbshop.
 • Produkten måste säljas till ordinarie pris. Prisgarantin gäller ej rea, kampanjerbjudanden, paketerbjudande, medlemserbjudanden eller liknande.
 • Har produkten en fraktavgift måste denna adderas till priset, eftersom vi på Curapost alltid har fraktfritt. Vi prismatchar alltså mot produktens pris + fraktavgift.
 • Den konkurrerande internetbutiken måste uppfylla samma köpvillkor som Curapost har. Butiken måste även finnas i Sverige, vara ett registrerat företag med organisationsnummer, betala moms och sälja till svenska konsumenter.
 • För att åberopa prisgarantin måste du ha kontaktat kundtjänst inom 3 dagar från det att du lagt din order på Curapost (följ anvisningarna i nästa stycke).

Uppfyller produkten kraven, skickar du ett mejl till vår kundjänst. Mejlet måste innehålla:

 • - Ditt ordernummer för ordern du har gjort hos Curapost
 • - Vilken produkt du köpt hos oss, och till vilket pris
 • - En länk till produkten som har ett lägre pris
 • - En länk till internetbutikens köpvillkor

Curapost förbehåller sig rätten att exklusivt avgöra om villkoren för lägsta pris-garantin är uppfyllda.


Leverans & frakt

Beställningar gjorda innan kl 14.00 på vardagar, skickas samma dag, övriga beställningar skickas nästkommande vardag. Därefter tillkommer Postens leveranstid på normalt 1 - 2 arbetsdagar inom Sverige.

Inga beställningar hanteras under helgdagar.

Curapost har alltid fraktfritt på alla beställningar, vi har ett lägsta ordervärde på 99 kr.

Curapost skickar endast inom Sverige, Curapost skickar varorna med varubrev eller postpaket. Försändelser under 2 kg skickas som varubrev och kommer, om möjligt, att delas ut i din brevlåda. Är försändelsen för stor för att delas ut, eller om den väger mer än 2 kg, lämnas den istället till ditt postombud. Du får då en avisering via sms eller mejl om var och när paketet kan hämtas ut.

Vid eventuell leveransförsening kontaktar vi dig inom 48 timmar och ger dig nya leveransuppgifter, och om du inte godkänner vår nya leveranstid, har du rätt att häva köpet. Har du förskottsbetalat och vill häva köpet på grund av en leveransförsening orsakad av oss, återbetalar vi pengarna inom 20 dagar.

Skulle vi ha felaktiga mobil- och e-postuppgifter till dig, får du efter 7 dagar en brevavisering. Kom ihåg att hämta ut paketet i tid för att inte riskera att det går i retur till oss (se Ej uthämtat paket för mer info).


Avisering

Curapost skickar ut en orderbekräftelse via mejl, till den e-postadress du angav i samband med din beställning. Läs igenom orderbekräftelsen snarast, och återkom omgående om ordern inte stämmer, eller om det är något du undrar över. Du behöver ha ditt kundnummer/ordernummer till hands vid kontakt med kundtjänst.

Har du inte fått en orderbekräftelse inom 30 minuter från det att du gjorde beställningen, ber vi dig att först kontrollera att orderbekräftelsen inte hamnat i Skräpposten i ditt mejlprogram. Finns den varken där eller i inkorgen, ber vi dig ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper de dig.

Curapost skickar ut en föravisering när din försändelse lämnar vårt lager. Skickas din beställning som varubrev är paketet ej spårbart. Föraviseringen är då enbart en kvittens på att Posten mottagit försändelsen.

Du som kund har själv ansvar att kontrollera att dina kontaktuppgifter du angivit är korrekta. Vid felaktigt angivna uppgifter måste du kontakta kundtjänst snarast, detta för att orderbekräftelse, försändelse och faktura ska kunna skickas ut.


Faktura och betalning

Curapost erbjuder Klarna Checkout som betalningsalternativ. Detta innebär att du kan välja:

 • - 14 dagars faktura (avgiftsfri e-faktura)
 • - kortbetalning
 • - Klarna konto
 • - delbetalning (ränta och uppläggningsavgift tillkommer)
 • - direktbetalning via Internetbank

Klarna Checkout uppfyller alla krav för PCI DSS samt innehar SSL-certifikat. Curapost förbehåller sig rätten att ta en kreditupplysning på kunden. Vid godkänd kredit överlåts fordran avseende köpet till Klarna, som därefter ansvarar för avisering och betalningsmottagning.

Vid försenad betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2% per månad plus gällande referensränta.


Ändra eller avbeställa order

För att ändra en order måste du kontakta kundtjänst snarast möjligt. Vi försöker alltid att hjälpa dig med att ändra ordern i den mån det går. Är dock ordern redan packad har vi tyvärr ej möjlighet att göra ändringar. För att avbeställa en order kontaktar du kundtjänst. Om din order inte ännu är skickad avbeställer kundtjänst den till dig. Om din order redan är packad och skickad kommer kundtjänst att avbeställa din order men Curapost kommer att debitera dig 250 SEK för de omkostnader som uppstår vid avbeställningen.

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerfristen börjar gälla från den dag du har mottagit varan. Läs mer under Ångerrätt om hur du ångrar din order.


Ångerrätt

Om du ångrar ditt köp måste du alltid kontakta kundtjänst via epost på info@curapost.se innan du returnerar varan till oss. Du som kund står själv för returkostnad vid ångrat köp. På konsumentverket.se finns en ångerblankett du kan använda när du skickar varan till oss. Blanketten är framtagen för att förenkla för dig som konsument.

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar gälla från den dag du mottagit varan.

Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera varan, men varan måste vara i väsentligt oförändrat skick för att ångerrätten ska gälla, eventuella förseglingar på produkten får ej brytas.  

Vi återbetalar hela köpesumman förutom returfrakten omgående efter att vi mottagit returen, eller att du som kund lämnat bevis på att varan är återsänd till oss. Återbetalningen sker mot samma betalsätt som du valt vid ditt köp.


Reklamation

Du måste alltid kontakta kundtjänst på info@curapost.se innan du returnerar en defekt eller fellevererad vara. Detta för att vi behöver godkänna reklamationen, och för att vi ska kunna tillhandahålla dig de fraktdokument du behöver för att återsända reklamationen fritt utan kostnad till oss. Du har alltid 3 års reklamationsrätt, eller före sista förbrukningsdatum, vilket som kommer först. Du ska dock rapportera eventuella fel så snart det upptäcks, skälig tid för att upptäcka eventuella fel är 2 månader.

Vid godkänd reklamation återbetalar vi hela köpesumman omgående efter att vi mottagit produkten, eller att du som kund lämnat bevis på att varan är återsänd till oss. Återbetalningen sker mot samma betalsätt som du valt vid ditt köp.

Vid beställningar inom Sveriges gränser graranterar vi att de varor du beställt ska vara felfria vid leverans. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundtjänst så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Den fellevererade varan ska vara i oanvänt skick (plombering eller skyddsplast får inte vara bruten).


Ej uthämtat paket

Din försändelse ligger 14 dagar hos postombudet innan det returneras till oss. Vid ej uthämtat paket debiterar vi dig 250 SEK inkl. moms för returfrakt, expeditionsavgifter etc.

Tänk på att om du ångrar ett köp, och inte vill bli debiterad för outlöst försändelse, måste du först hämta ut paketet och sedan returnera försändelsen enligt beskrivningen under Ångerrätt.


Fel i publicering

Curapost reserverar sig för eventuella fel i kampanjer, pris- och produktinformation, och förbehåller sig rätten att korrigera detta i efterhand, dock gäller alltid det pris, på den produkt, Du som kund ser i kassan. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar, lagerförändringar, slutförsäljning, tekniska fel samt eventuella typografiska fel på hemsidan eller i annonser.

Curapost förbehåller sig rätten att vid större kampanjer, som påverkar majoriteten av produkterna, låta denna kampanj överbrygga eventuella andra kampanjer som enbart marknadsförs på hemsidan.


Ansvar vid bruk av kosttillskott

Kosttillskott ska ej ersätta en varierad kost eller hälsosam livsstil. Curapost säljer ej kosttillskott i syfte att ha någon medicinsk, helande eller läkande effekt. Kosttillskott ersätter heller ej läkemedel. Är du osäker på om kosttillskottet kan vara skadligt för dig, ber vi dig kontakta en läkare innan användning. Det är ditt eget ansvar som kund att förvissa dig om att produkten du köper inte är skadlig för just dig.

Överskrid ej rekommenderat dagligt intag. Att överdosera vissa verksamma ämnen kan vara direkt farligt. Tänk på att dosen av vitaminer och mineraler även kan bli för hög om du tar fler kosttillskott samtidigt, exempelvis om du tar multivitaminer tillsammans med andra vitamintillskott. Är du gravid ber vi dig att först rådgöra med läkare innan du brukar kosttillskott.

Curapost tar ej ansvar för utebliven effekt, eller mindre önskad effekt, vid intag av kosttillskott. Läs alltid instruktioner och innehållsförteckning noggrant innan användning. All information om produkterna som säljs på Curapost, ska ses som rekommendationer.


Cookies

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator.

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis vilket login-namn du använder.

Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Alla moderna webbläsare stödjer cookies. Din webbläsare måste vara konfigurerad för att acceptera cookies, annars kommer webbutiken ej att fungera tillfredsställande.


Force Majeure

Curapost är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning.

I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc. samt onormal nedgång i marknaden.


Tvister

Om du anser att du inte har blivit korrekt behandlad ber vi dig att skriftligen redogöra detta för oss. Skicka redogörelsen samt namn, adress, telefonnummer och ordernummer till oss på antingen info@curapost.se eller till Curapost Box 167 601 03 Norrköping. Kan vi inte lösa tvisten tillsammans rekommenderar vi att du kontaktar din kommunala konsumentvägledare för vidare upplysningar eller ARN. Curapost följer alltid Allmäma reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuella tvister, du kan läsa mer om de regler och krav som Allmäma reklamationsnämnden ställer på ARN.se. Du kan skriva till ARN på följande adress, Allmänna reklamationsnämnden Box 174  101 23 Stockholm. Eventuella tvister mot Curapost kan du även hantera genom Europeiska Unionens online-plattform för tvistlösning, du finner den här

Alla tvister löses i Sverige enligt svensk lag, under vilken vår marknadsföring också lyder. Vi följer alltid Konsumentverkets rekommendationer.

 

 

 

Fri frakt

Fri faktura

Snabb leverans

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.